Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı boncuk maya
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Aldığı kadar un
İç Harcı
- 4 orta boy haşlanmış patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı acı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Çiğ Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesleri haşlayalım.
- O sıra hamuru yapalım mayalanma süremiz var 20 dakika sonra iç halıcına geçeriz.
- Süt ile mayayı bir birine erilecek şekilde olana kadar karıştırın.
- Şeker tuz yumurta un yap ekleyin sonra un ekleyerek yoğurun.
- Biraz yumuşak olacak ağzını kapatıp mayalanmasını bekleyin mayalana kadar iç harcı yapın.
- Haşlanan patatesleri küp küp doğrayın.
- Bir tavaya soğanı doğrayıp yağ ile kavurun.
- Salça ekleyip patates ve baharatları ekleyip kavurun.
- Hamurumuzu açın çay bardağı ile kesin patates iç harcı ekleyin kızgın yağa ekleyip arkalı önlü pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder