7 Ekim 2020 Çarşamba

Çiğ Börek Tarifi

 

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı boncuk maya
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un

İç Harcı

  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Çiğ Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri haşlayalım.
  2. O sıra hamuru yapalım mayalanma süremiz var 20 dakika sonra iç halıcına geçeriz.
  3. Süt ile mayayı bir birine erilecek şekilde olana kadar karıştırın.
  4. Şeker tuz yumurta un yap ekleyin sonra un ekleyerek yoğurun.
  5. Biraz yumuşak olacak ağzını kapatıp mayalanmasını bekleyin mayalana kadar iç harcı yapın.
  6. Haşlanan patatesleri küp küp doğrayın.
  7. Bir tavaya soğanı doğrayıp yağ ile kavurun.
  8. Salça ekleyip patates ve baharatları ekleyip kavurun.
  9. Hamurumuzu açın çay bardağı ile kesin patates iç harcı ekleyin kızgın yağa ekleyip arkalı önlü pişiriniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder