7 Ekim 2020 Çarşamba

Şakşuka Tarifi

 

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet patlıcan
  • 4 tane yeşil biber
  • 5 tane kırmızı biber
  • 3 tane domates rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz karabiber, kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane orta boy soğan

Üzeri için;

  • İnce kıyılmış maydanoz

Şakşuka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz bir gece tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
  3. Kızarttığınız patlıcanları havlu kağıt serili tabağın içerisine alıyoruz .
  4. Biberleri de küçük küçük doğrayıp kızartıyoruz onları da patlıcanların üzerine ilave ediyoruz.
  5. Genişçe bir tencereye sıvı yağı ekliyoruz üzerine küp küp doğranmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Sarımsakları ve salçayı da ekleyip domates rendesini ilave ediyoruz
  7. Üzerine patlıcan biber karışımı ekleyip nazikçe karıştırıyoruz
  8. Baharatların da ekleyip kapağı kapatıyoruz .
  9. 15 dakika dinlendirip üzerine maydanoz ekleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder