Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet patlıcan
- 4 tane yeşil biber
- 5 tane kırmızı biber
- 3 tane domates rendesi
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz karabiber, kimyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane orta boy soğan
Üzeri için;
- İnce kıyılmış maydanoz
Şakşuka Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz bir gece tuzlu suda bekletiyoruz.
- Ertesi gün suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızarttığınız patlıcanları havlu kağıt serili tabağın içerisine alıyoruz .
- Biberleri de küçük küçük doğrayıp kızartıyoruz onları da patlıcanların üzerine ilave ediyoruz.
- Genişçe bir tencereye sıvı yağı ekliyoruz üzerine küp küp doğranmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sarımsakları ve salçayı da ekleyip domates rendesini ilave ediyoruz
- Üzerine patlıcan biber karışımı ekleyip nazikçe karıştırıyoruz
- Baharatların da ekleyip kapağı kapatıyoruz .
- 15 dakika dinlendirip üzerine maydanoz ekleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder