11 Ekim 2020 Pazar

Sarımsaklı Köfte Tarifi

 

Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı bulgur (köftelik)
  • 3 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet büyük domates
  • 5 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz

Sarımsaklı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine irmik, bulgur ve tuzu alın.
  • Ocakta kaynatılıp 5 dakika soğutulan suyu, bulgurlu karışımın üzerine ekleyin. Üzerini kapatarak 10-15 dakika şişmesini bekleyin.
  • Bulgurlar şiştikten sonra içerisine biber salçası ekleyin.
  • Elinizi hafifçe suyla ıslatarak karışımı yoğurun.
  • Üzerine unu ekleyin ve 3 avuç su ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Hamur çok cıvık ya da sert kıvamda olmamalıdır.
  • Hamur toplanınca istediğiniz büyüklüğü ayarlayarak elinizde yuvarlayın ve ortasına hafifçe bastırın.
  • Tüm köftelere şekil verince tencereye su ve köfteleri alın. 10-15 dakika haşlayın.
  • Köfteler haşlanırken bir tavada yağı ısıtın. Üzerine sarımsakları ekleyin.
  • Rendelenmiş domates ve bir yemek kaşığı salçayı da ekleyin.
  • Köftelerin kaynadığı su fazlaysa, bir kısmını süzün. Dibince az miktarda su bırakın.
  • Süzdüğünüz köfteleri, sarımsaklı sosla birleştirin.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Kalan maydanozları servis esnasında serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İrmik ve bulgurun üzerine dökeceğiniz bulgurun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde bulgurlar ekşiyecektir.
  • Hamuru yoğururken avuç içinizi normal su ile ıslatabilirsiniz.
  • Köfteleri süzerken dibince az su bırakarak sosun daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Sarımsaklı Köfte Kaç Kalori?

  • Sarımsaklı köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 305 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder