Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı irmik
- 3 su bardağı bulgur (köftelik)
- 3 su bardağı su
- 3/4 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet büyük domates
- 5 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
Sarımsaklı Köfte Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içerisine irmik, bulgur ve tuzu alın.
- Ocakta kaynatılıp 5 dakika soğutulan suyu, bulgurlu karışımın üzerine ekleyin. Üzerini kapatarak 10-15 dakika şişmesini bekleyin.
- Bulgurlar şiştikten sonra içerisine biber salçası ekleyin.
- Elinizi hafifçe suyla ıslatarak karışımı yoğurun.
- Üzerine unu ekleyin ve 3 avuç su ilave ederek yoğurmaya devam edin.
- Hamur çok cıvık ya da sert kıvamda olmamalıdır.
- Hamur toplanınca istediğiniz büyüklüğü ayarlayarak elinizde yuvarlayın ve ortasına hafifçe bastırın.
- Tüm köftelere şekil verince tencereye su ve köfteleri alın. 10-15 dakika haşlayın.
- Köfteler haşlanırken bir tavada yağı ısıtın. Üzerine sarımsakları ekleyin.
- Rendelenmiş domates ve bir yemek kaşığı salçayı da ekleyin.
- Köftelerin kaynadığı su fazlaysa, bir kısmını süzün. Dibince az miktarda su bırakın.
- Süzdüğünüz köfteleri, sarımsaklı sosla birleştirin.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Kalan maydanozları servis esnasında serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- İrmik ve bulgurun üzerine dökeceğiniz bulgurun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde bulgurlar ekşiyecektir.
- Hamuru yoğururken avuç içinizi normal su ile ıslatabilirsiniz.
- Köfteleri süzerken dibince az su bırakarak sosun daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz.
1 Porsiyon Sarımsaklı Köfte Kaç Kalori?
- Sarımsaklı köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 305 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder