11 Ekim 2020 Pazar

Abguşt (Dizi) Tarifi

 

Abguşt (Dizi) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kemikli et (4 kişi için kendiniz ayarlayabilirsiniz)
  • 3 patates
  • Yarım bardak ıslanmış nohut
  • 1 büyük boy soğan
  • Baharatlar (Zerdeçal, kara biber, pulbiber, tuz)
  • 2 kaşık salça
  • Et kuyruğu (isteğe göre miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • 1 domates

Abguşt (Dizi) Tarifi Yapılışı

  1. Et kuyruğunu eritiyoruz yağını salsın sonra eti içinde bira kavuruyoruz baharatları tuz hariç ekliyoruz kavuruyoruz güzelce.
  2. Soğanı daha sonra güvecin içine aktarıp üstüne su ekliyoruz ve nohutumuzuda ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz (İran eti çabuk pişmedi için 3. 5 saat dedim sizde çabuk pişen etse süreyi dengeleyin)
  3. 1 saat bitmeye kala patatesi iki doğrayıp içine ekleyin ve son 5 dakika kala domatesi iki doğrayıp üstüne koyun pişmeye bırakın İranın en meşhur yemeği
  4. Bu yemeği yeme şekli farklı piştiği zaman eti patates nohut domatesi güzelce eziyoruz püre şekline gelecek şekilde ayrı bir tabakta ve ekmekle afiyetle yiyoruz.
  5. Soğan ve buradaki yeşilliklerle nefis oluyor tabi bide yanında ayran.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder