15 Ekim 2020 Perşembe

Sarımsaklı Nefis Pırasa Çorbası Tarifi

 

Sarımsaklı Nefis Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg incelerinden pırasa
  • Yarım kg biftek kuşbaşı
  • 3 bardak kemik suyu
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 baş sarmısak

Sosu için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yağsız kavrulmuş un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kuru nane

Sarımsaklı Nefis Pırasa Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı et ve bütün olarak kullanacağımız kuru soğan 2 lt kadar suda düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirilir.
  2. Pırasalar 1cm geçmeyecek şekilde doğranır, sarımsaklar doğranır.
  3. 3 bardak kemik suyu ile birlikte haşlanan etlere eklenir.
  4. 15 dakika kadar kontrollü pişirilir(pişme süreleri farklı olabilir)
  5. 2 su bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 2 kaşık kavrulmuş un iyice karıştırılıp topak olmaması sağlanır.
  6. Pırasalar pişince hazırlanan yoğurtlu sos azar azar eklenir.
  7. Kaynayana kadar devamlı karıştırılır, 4-5 dakika kaynatılır.
  8. Üzerine tereyağı nane gezdirilir.📌not: kemikli etle de çok güzel oluyor.🥣deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder