Sarımsaklı Nefis Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg incelerinden pırasa
- Yarım kg biftek kuşbaşı
- 3 bardak kemik suyu
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 baş sarmısak
Sosu için
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yağsız kavrulmuş un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kuru nane
Sarımsaklı Nefis Pırasa Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı et ve bütün olarak kullanacağımız kuru soğan 2 lt kadar suda düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirilir.
- Pırasalar 1cm geçmeyecek şekilde doğranır, sarımsaklar doğranır.
- 3 bardak kemik suyu ile birlikte haşlanan etlere eklenir.
- 15 dakika kadar kontrollü pişirilir(pişme süreleri farklı olabilir)
- 2 su bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 2 kaşık kavrulmuş un iyice karıştırılıp topak olmaması sağlanır.
- Pırasalar pişince hazırlanan yoğurtlu sos azar azar eklenir.
- Kaynayana kadar devamlı karıştırılır, 4-5 dakika kaynatılır.
- Üzerine tereyağı nane gezdirilir.📌not: kemikli etle de çok güzel oluyor.🥣deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder