Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ (çok fazla olmayacak)
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp 15-20 dakika suda bekletin.
- Soğanları iyice doğrayın ve biber be domatesleri de doğrayın.
- Bulgurları suda yıkayın.
- Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup soğanları biraz kavurun ve biberleri ilave edip kavurun ve ardından suda bekleyip daha sonra süzdüğünüz patlıcanları ekleyin ve patlıcanlar iyice pişene kadar kavurun.
- Daha sonra bulguru ekleyin ve domatesler ile domates salçasını ekleyin.
- Nane ve tuzu da ekleyip karıştırın ve 4 su bardağı sıcak su da ekleyip orta derece ateşte pişirin.Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder