6 Ekim 2020 Salı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ (çok fazla olmayacak)
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp 15-20 dakika suda bekletin.
  2. Soğanları iyice doğrayın ve biber be domatesleri de doğrayın.
  3. Bulgurları suda yıkayın.
  4. Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup soğanları biraz kavurun ve biberleri ilave edip kavurun ve ardından suda bekleyip daha sonra süzdüğünüz patlıcanları ekleyin ve patlıcanlar iyice pişene kadar kavurun.
  5. Daha sonra bulguru ekleyin ve domatesler ile domates salçasını ekleyin.
  6. Nane ve tuzu da ekleyip karıştırın ve 4 su bardağı sıcak su da ekleyip orta derece ateşte pişirin.Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder