Simit Ve Haşhaşlı Çörek Aynı Hamurla Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Simit üzerine;
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Kavrulmuş susam
Haşhaşlı içi :
- 4 -5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pekmez
Simit Ve Haşhaşlı Çörek Aynı Hamurla Tarifi Yapılışı
- Hamuru yukarıdaki malzemeleri ile hazırlayın. 1 sa sonra mayalanmış hamuru ikiye bölün.
- Yarım parçasını tekrar 4 hamura bölüp bir kapta 10 dk daha mayalandırın.
- Bu arada diğer yarım hamuru 3 parçaya bölüp, her birini yemek tabağı büyüklüğünde merdane ile açın ve hazırladığımız içini üzerine sürelim.
- Rulo şeklinde sarıp sonra yuvarlak şekilde sarıp yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kek kalıbının ortasına yerleştirin.
- Sonraki iki hamuru rulo şeklinde sardıktan sonra 2, 5 parmak genişliğinde parçalar halinde hamur kesici ile kesin.
- Ortadaki yuvarlak çöreğin etrafına hafif aralıklı yerleştirin. Tepsi mayası için üzerini kapatın kenara alın.
- Şimdi simit için hazırladığımız hamuru alıp elimizle tezgah üzerinde uzatıp sonra ortasından itibaren birbiri üzerine örgü yapıp uçlarından birleştirip fırın tepsisine koyun.
- Diğer 3 hamuru da bu şekilde hazırlayın tepsiye koyun.
- Tepsi mayası için beklerken haşhaşlı çörek üzerine yumurta sarısı veya pekmezi su sürüp 200 derecede 20 dk pişirin.
- Mayalanan simitleri önce pekmezli suya sonra susama batırıp onları da 200 derecede 20 dk da pişirin.
İkisini de kahvaltıda afiyetle yiyin:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder