10 Ekim 2020 Cumartesi

Soubis Sos Tarifi

 

Soubis Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 küçük soğan
  • 1 çorba kasesi beşamel sos

Beşamel sos;

  • 250 gram süt
  • Çeyrek soğan
  • 2 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Soubis Sos Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları tereyağında, kısık ateşte kavuruyoruz.
  2. Daha sonra blenderda beşamel sos ile Cçeviriyoruz.
  3. Beşamel sos soğana karanfilleri saplıyoruz ve sütün içine atıyoruz ve sütün kaynamasına yakın ocağı kapatıp.
  4. 20 dakika soğan ve karanfillerin tadının süte nüfuz etmesini bekliyoruz.
  5. Unu tereyağın da kavuruyor ve sütümüzü yavaş yavaş unun içine çırpıcı ile yediriyoruz.
  6. En son tuz ve varsa bir çimdik muskat ilave ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder