Soubis Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 küçük soğan
- 1 çorba kasesi beşamel sos
Beşamel sos;
- 250 gram süt
- Çeyrek soğan
- 2 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Soubis Sos Tarifi Yapılışı
- Soğanları tereyağında, kısık ateşte kavuruyoruz.
- Daha sonra blenderda beşamel sos ile Cçeviriyoruz.
- Beşamel sos soğana karanfilleri saplıyoruz ve sütün içine atıyoruz ve sütün kaynamasına yakın ocağı kapatıp.
- 20 dakika soğan ve karanfillerin tadının süte nüfuz etmesini bekliyoruz.
- Unu tereyağın da kavuruyor ve sütümüzü yavaş yavaş unun içine çırpıcı ile yediriyoruz.
- En son tuz ve varsa bir çimdik muskat ilave ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder