11 Ekim 2020 Pazar

Şipşak Tava Böreği Tarifi

 

Şipşak Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1sb süt yoksa su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Lor veya kaşar yada isteğe bağlı peynir çeşidi

Şipşak Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Tavamızın tabanını yağlıyoruz 1 adet yufkayı tavanın tabanına seriyoruz.
  2. Daha sonra yufkaları elimizde parçalayarak kat kat seriyoruz. Her katın arasına hazırladığımız süt ve sıvı yağ karışımından serpiştiriyoruz.
  3. Yufkalardan birini tabanına serdik diğerini parçalayarak ara katları yaptık daha sonra peynir kaşar ya da maydanoz gibi isteğe bağlı malzemelerimiz ortaya döküyoruz.
  4. Sonra kalan üçüncü yufka mızı da parçalayarak ve her katın arasına hazırladığınız sostan sürerek tamamlıyoruz.
  5. Son olarak tavanın dışında kalan yufkaları içe doğru katlayarak kapatıyoruz. Kısık ateşli ocakta altı kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Çevirip diğer tarafında pişiriyoruz büyük gözde pişirirseniz bir tarafı için 7-8 dakika yetiyor sonra da çevirip diğer tarafında 7-8 dakika kadar pişirebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder