Şipşak Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1sb süt yoksa su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Lor veya kaşar yada isteğe bağlı peynir çeşidi
Şipşak Tava Böreği Tarifi Yapılışı
- Tavamızın tabanını yağlıyoruz 1 adet yufkayı tavanın tabanına seriyoruz.
- Daha sonra yufkaları elimizde parçalayarak kat kat seriyoruz. Her katın arasına hazırladığımız süt ve sıvı yağ karışımından serpiştiriyoruz.
- Yufkalardan birini tabanına serdik diğerini parçalayarak ara katları yaptık daha sonra peynir kaşar ya da maydanoz gibi isteğe bağlı malzemelerimiz ortaya döküyoruz.
- Sonra kalan üçüncü yufka mızı da parçalayarak ve her katın arasına hazırladığınız sostan sürerek tamamlıyoruz.
- Son olarak tavanın dışında kalan yufkaları içe doğru katlayarak kapatıyoruz. Kısık ateşli ocakta altı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çevirip diğer tarafında pişiriyoruz büyük gözde pişirirseniz bir tarafı için 7-8 dakika yetiyor sonra da çevirip diğer tarafında 7-8 dakika kadar pişirebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder