Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy soğan(soğanın büyüklüğüne göre değişebilir )
Haşlamak için ;
- Su
- Tuz
İç harcı;
- 2 su bardağı pirinç
- 2-3 dal taze soğan
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Pişerken;
- Sumak suyu (sumağı su ile açıp karıştırıyoruz pişme işleminde üzerine dökeceğiz)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Soğan Dolması Tarifi Yapılışı
- Öncelik soğanlarımızı soyuyoruz bıçakla tek tarafından kesik atıp 10-15 dakika soğanlarımızı açılana kadar tuzlu suda haşlıyoruz.
- Diğer taraftan sumağımızı kaynar su ile açıp demlenmeye bırakıyoruz pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz.
- İçerisine incecik kıymış olduğumuz taze soğanlarımızı ve diğer tüm malzemelerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Dolmamızın iç harcına koyacağınız baharatlar tamamen sizin tercihinize bağlı sevdiğiniz ya da sevmediğinizi ilave edip ekleyip ya da çıkarabilirsiniz.
- Pişirecek olduğunuz tencerenin içerisine bir kaşık tereyağı 2 kaşık sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edip kavuruyoruz.
- Haşlanmış olan soğanlarımızı yaprak şeklinde açıp içerisine hazırlamış olduğumuz harçtan koyup güzelce sarıyoruz.
- Ve tenceremize diziyoruz. Dizmiş olduğumuz soğan dolmalarının üzerine demlenmiş olan sumak suyumuzu süzüyoruz.
- Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip dolmalarımızın üzerine bir tabak kapatıyoruz.
- Soğan dolmalarımızı suyunu çekene kadar orta ateşte yaklaşık 40dk pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder