16 Ekim 2020 Cuma

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy soğan(soğanın büyüklüğüne göre değişebilir )

Haşlamak için ;

  • Su
  • Tuz

İç harcı;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ

Pişerken;

  • Sumak suyu (sumağı su ile açıp karıştırıyoruz pişme işleminde üzerine dökeceğiz)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelik soğanlarımızı soyuyoruz bıçakla tek tarafından kesik atıp 10-15 dakika soğanlarımızı açılana kadar tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. Diğer taraftan sumağımızı kaynar su ile açıp demlenmeye bırakıyoruz pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz.
  3. İçerisine incecik kıymış olduğumuz taze soğanlarımızı ve diğer tüm malzemelerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Dolmamızın iç harcına koyacağınız baharatlar tamamen sizin tercihinize bağlı sevdiğiniz ya da sevmediğinizi ilave edip ekleyip ya da çıkarabilirsiniz.
  5. Pişirecek olduğunuz tencerenin içerisine bir kaşık tereyağı 2 kaşık sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edip kavuruyoruz.
  6. Haşlanmış olan soğanlarımızı yaprak şeklinde açıp içerisine hazırlamış olduğumuz harçtan koyup güzelce sarıyoruz.
  7. Ve tenceremize diziyoruz. Dizmiş olduğumuz soğan dolmalarının üzerine demlenmiş olan sumak suyumuzu süzüyoruz.
  8. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip dolmalarımızın üzerine bir tabak kapatıyoruz.
  9. Soğan dolmalarımızı suyunu çekene kadar orta ateşte yaklaşık 40dk pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder