16 Ekim 2020 Cuma

Kıymalı Çarsaf Böreği Tarifi

 

Kıymalı Çarsaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 8 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar sıcak su

İç harcı için;

  • 2 tane orta boy soğan
  • 4 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı bul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım kilo kıyma
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı( böreğin üstüne sürmek için)
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam ve çörek otu

Hamuru açarken ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı

Kıymalı Çarsaf Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce hamurumuzu hazırlıyoruz unumuzu bir kap içine koyalım tuzunu ekleyelim .
  2. Ilık su ile yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim maya koymuyoruz maya koyarsak eyer hamurumuz açarken yırtılır.
  3. Onun için maya koymuyoruz yoğrulan hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüyoruz tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  4. Açtığımız her bir hamurun üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağı sürüyoruz .
  5. Sonra katlıyoruz mamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüyoruz üzeri kurumasın diye ve yarım saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
  6. Bu arada hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz.
  7. Soğanlar ve biberi ince bir şekilde doğrayalım ve bir tencere ye alalım yağını ekleyelim .
  8. Kavuralım kavrulan soğanlara kıymamızı ekleyelim kavuralım ve biberleri tuzunu ekleyip karıştıralım.
  9. Sonra yere sofra bezini serelim hamurumuzu ince bir şekilde açalım açılan hamurumuzu üzerine sütle yağı karıştırıp üzerine kaşık yardımıyla gezdirelim .
  10. Sonra kıymalı harcından emelim ve sonra bezinden tutup iki taraflı yuvarlayalım ve sonra yuvarladığımız böreğin ortasından keselim .
  11. Ortasından kesmezin nedeni böreğimiz daha ince ve daha güzel oluyor sonra tepsiye koyalım bu şekil devam edelim
  12. Benim iki tepsi çıktı büyüklü küçüklü tepsideki böreğimize yoğurdu yumurtayı yağını bir kesede karıştıralım ve fırça yardımıyla üzerine sürelim.
  13. Sonra susamla çörek otunu karışık bir şekilde üzerine serpelim ve 150 derecede ısınmış fırında pişmeye bırakalım

Sonra sıcak bir şekilde servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder