Kıymalı Çarsaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 8 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar sıcak su
İç harcı için;
- 2 tane orta boy soğan
- 4 tane sivri biber
- 1 tatlı kaşığı bul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- Yarım kilo kıyma
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağı( böreğin üstüne sürmek için)
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam ve çörek otu
Hamuru açarken ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
Kıymalı Çarsaf Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce hamurumuzu hazırlıyoruz unumuzu bir kap içine koyalım tuzunu ekleyelim .
- Ilık su ile yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim maya koymuyoruz maya koyarsak eyer hamurumuz açarken yırtılır.
- Onun için maya koymuyoruz yoğrulan hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüyoruz tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Açtığımız her bir hamurun üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağı sürüyoruz .
- Sonra katlıyoruz mamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüyoruz üzeri kurumasın diye ve yarım saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Bu arada hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz.
- Soğanlar ve biberi ince bir şekilde doğrayalım ve bir tencere ye alalım yağını ekleyelim .
- Kavuralım kavrulan soğanlara kıymamızı ekleyelim kavuralım ve biberleri tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Sonra yere sofra bezini serelim hamurumuzu ince bir şekilde açalım açılan hamurumuzu üzerine sütle yağı karıştırıp üzerine kaşık yardımıyla gezdirelim .
- Sonra kıymalı harcından emelim ve sonra bezinden tutup iki taraflı yuvarlayalım ve sonra yuvarladığımız böreğin ortasından keselim .
- Ortasından kesmezin nedeni böreğimiz daha ince ve daha güzel oluyor sonra tepsiye koyalım bu şekil devam edelim
- Benim iki tepsi çıktı büyüklü küçüklü tepsideki böreğimize yoğurdu yumurtayı yağını bir kesede karıştıralım ve fırça yardımıyla üzerine sürelim.
- Sonra susamla çörek otunu karışık bir şekilde üzerine serpelim ve 150 derecede ısınmış fırında pişmeye bırakalım
Sonra sıcak bir şekilde servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder