8 Ekim 2020 Perşembe

Söğürme Kebabı Tarifi

 

Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su (Kıymanın kıvamına göre ayarlanabilir. azaltılabilir)
  • Not: ben knorr köfte harcı kullanıyorum

Söğürme için;

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3adet közlenmiş yeşil biber
  • 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz

Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak söğürme kebabımızın köftelerini hazırlayalım. Bunun için derin bir kap içerisine kıymamızı, galeta unumuzu alalım.
  2. Üzerine rendelediğimiz soğan ve sarımsağı, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu alarak yoğurmaya başlayalım.
  3. Daha sonra suyu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Su miktarını dilerseniz azaltabilirsiniz kıymanın kıvamına göre ayarlayın. Bu nedenle yavaş yavaş ekleyelim.
  4. Köftelerimize şekil verdikten sonra üzerini streçleyelim ve buz dolabının alt bölümünde dinlenmeye bırakalım.
  5. Bu sırada söğürme için karıştırma kabına doğradığımız közlenmiş patlıcan, kırmızı biber, zeytinyağını tuz ve kimyonu ekleyerek karıştıralım.
  6. Dinlenen köftelerimizi yağsız tavamizda pişirelim.
  7. Köftelerimiz piştikten sonra servis tabağımızın tabanına hazırladığımız söğürmeyi yayalım ve üzerine pişirdiğimiz köfteleri dizelim. Söğürme kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder