Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su (Kıymanın kıvamına göre ayarlanabilir. azaltılabilir)
- Not: ben knorr köfte harcı kullanıyorum
Söğürme için;
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3adet közlenmiş yeşil biber
- 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak söğürme kebabımızın köftelerini hazırlayalım. Bunun için derin bir kap içerisine kıymamızı, galeta unumuzu alalım.
- Üzerine rendelediğimiz soğan ve sarımsağı, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu alarak yoğurmaya başlayalım.
- Daha sonra suyu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Su miktarını dilerseniz azaltabilirsiniz kıymanın kıvamına göre ayarlayın. Bu nedenle yavaş yavaş ekleyelim.
- Köftelerimize şekil verdikten sonra üzerini streçleyelim ve buz dolabının alt bölümünde dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada söğürme için karıştırma kabına doğradığımız közlenmiş patlıcan, kırmızı biber, zeytinyağını tuz ve kimyonu ekleyerek karıştıralım.
- Dinlenen köftelerimizi yağsız tavamizda pişirelim.
- Köftelerimiz piştikten sonra servis tabağımızın tabanına hazırladığımız söğürmeyi yayalım ve üzerine pişirdiğimiz köfteleri dizelim. Söğürme kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder