18 Ekim 2020 Pazar

Sırlarıyla Pastane Un Kurabiyesi Tarifi

 

Sırlarıyla Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr suyu alınmış tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Sırlarıyla Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Önce 250 gram tereyağı veya margarin i eritin ve bir kasenin içine koyun.
  2. Daha sonra buzdolabına koyun soğuyup donduktan sonra yağı bir bıçak yardımıyla yukarıya kaldırın.
  3. Alttaki suyunu dökün bu pastanelerde kullanılan alba yağına en yakın, evlerde yapılabilecek yağdır.
  4. Önce yoğurma kabının içine yağı, pudra şekerini, nişastayı koyun ve karıştırın daha sonra vanilyayı ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
  5. Ele yapışmayacak bir kıvam olduğunda hamuru rulo yapın 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
  6. Daha sonra buzdolabından aldığınız rulo hamurun üstünü bir çatal yardımıyla çizin, un kurabiyesi boyutlarında kesin.
  7. Fırın tepsisine yerleştirin fırını 150 derecede ısıtın ve kurabiyeleri fırına verin 15 dakika pişirin.
  8. Beyaz kalacak şekilde fırından alın tepsiden çıkartmadan pudra şekeri serpin (Çıkartırsanız dağılır) ve soğuyunca servis tabağına alın sırları ile anlattığım un kurabiyesini denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.
  9. Mükemmel bir lezzet. Sevdiklerinizle paylaşmak dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder