Sırlarıyla Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr suyu alınmış tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un
Üzeri İçin
- Pudra şekeri
Sırlarıyla Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Önce 250 gram tereyağı veya margarin i eritin ve bir kasenin içine koyun.
- Daha sonra buzdolabına koyun soğuyup donduktan sonra yağı bir bıçak yardımıyla yukarıya kaldırın.
- Alttaki suyunu dökün bu pastanelerde kullanılan alba yağına en yakın, evlerde yapılabilecek yağdır.
- Önce yoğurma kabının içine yağı, pudra şekerini, nişastayı koyun ve karıştırın daha sonra vanilyayı ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
- Ele yapışmayacak bir kıvam olduğunda hamuru rulo yapın 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
- Daha sonra buzdolabından aldığınız rulo hamurun üstünü bir çatal yardımıyla çizin, un kurabiyesi boyutlarında kesin.
- Fırın tepsisine yerleştirin fırını 150 derecede ısıtın ve kurabiyeleri fırına verin 15 dakika pişirin.
- Beyaz kalacak şekilde fırından alın tepsiden çıkartmadan pudra şekeri serpin (Çıkartırsanız dağılır) ve soğuyunca servis tabağına alın sırları ile anlattığım un kurabiyesini denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.
- Mükemmel bir lezzet. Sevdiklerinizle paylaşmak dileğiyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder