18 Ekim 2020 Pazar

Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

Turta İçin

  • 6 kaşık evdeki herhangi bir reçel

Elmalı Kurabiye İçin

  • 4 orta. boy elma
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz içi

Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yağ kaba konur.
  2. Üzerine sıvı yağ, su, sirke, yumurtada ilave edilir.
  3. Pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilya ilave edilir.
  4. Aldığı kadar un ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  5. En az 15 dakika yarım saat arasında dinlendirilir.
  6. Elmalı kurabiye için önce iç harç hazırlanır.
  7. Elmalar rendelenir, tavaya konur üzerine şeker ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir.
  8. Üzerine tarçın ceviz içi vanilya ilave edilir karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  9. Reçelli turta yapmak için yoğurduğunuz hamurdan portakaldan biraz büyükçe bir hamur alınır merdane yardımıyla turta kalıbından biraz büyük açılır.
  10. Kalıbın tabanı yağlanır ve hamur yerleştirilir. Üzerine reçel her yerine gelecek şekilde sürülür.
  11. Üzerine hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça daha açılıp şerit şerit kesilir kafes şeklinde yerleştirilir.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.
  13. Geriye kalan hamurda portakal büyüklüğünde 6 eşit parçaya bölünür. Her parçada 4 bölünür yani 24 adet elmalı kurabiye çıkıyor. Yapılışını resimlerde de gösterdim.
  14. Ay şeklini verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin ılınınca pudra şekeri serpilir.
  15. Ağızda dağılan kıyır kıyır bayatlamayan iki çeşit ikramlık lezzet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder