Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi
Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 5 yemek kaşığı sirke
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
Turta İçin
- 6 kaşık evdeki herhangi bir reçel
Elmalı Kurabiye İçin
- 4 orta. boy elma
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı fındık veya ceviz içi
Bir Hamurla İki Lezzet Kıyır Kıyır Turta Ve Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yağ kaba konur.
- Üzerine sıvı yağ, su, sirke, yumurtada ilave edilir.
- Pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilya ilave edilir.
- Aldığı kadar un ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- En az 15 dakika yarım saat arasında dinlendirilir.
- Elmalı kurabiye için önce iç harç hazırlanır.
- Elmalar rendelenir, tavaya konur üzerine şeker ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine tarçın ceviz içi vanilya ilave edilir karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
- Reçelli turta yapmak için yoğurduğunuz hamurdan portakaldan biraz büyükçe bir hamur alınır merdane yardımıyla turta kalıbından biraz büyük açılır.
- Kalıbın tabanı yağlanır ve hamur yerleştirilir. Üzerine reçel her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Üzerine hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça daha açılıp şerit şerit kesilir kafes şeklinde yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.
- Geriye kalan hamurda portakal büyüklüğünde 6 eşit parçaya bölünür. Her parçada 4 bölünür yani 24 adet elmalı kurabiye çıkıyor. Yapılışını resimlerde de gösterdim.
- Ay şeklini verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin ılınınca pudra şekeri serpilir.
- Ağızda dağılan kıyır kıyır bayatlamayan iki çeşit ikramlık lezzet.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder