Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı dermason kuru fasulye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 soğan
- Sucuk (4 parmak genişliğinde kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuru fasulyemizi akşam pişireceksek sabahtan, sabah pişirecekse de akşamdan.
- Üstünü en az 4 parmak geçecek kadar suda ıslatmamız gerekiyor.
- Düdüklü tenceremize zeytinyağımızı koyalım içine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ilave edelim ve hafif kavuralım.
- Üstüne küçük küçük küp şeklinde doğradığımız sucuklarımızı ilave edelim.
- Bu şekilde de hafif kavuralım ve salçamızı ilave edelim kavurmaya devam edelim.
- Önceden ıslatmış olduğumuz fasulyelerimizi güzelce yıkayalım ve tenceremize alalım, karıştıralım.
- Daha sonra kırmızı toz biberimizi, karabiberimizi ve tuzumuzu ilave edelim.
- Son olarak üstünü biraz geçecek kadar su ilave edip, karıştıralım ve düdüklümüzü güzelce kapatalım.
- Benim düdüklümde 12 dakikada pişiyor kuru fasulye, markaya göre değişeceği için siz kendinizinkine göre ayarlama yaparsınız.
- Bu ölçülerden 5 porsiyon çıktı bende.
- Bu kadar kolay ve basit, hiç uğraştırmayan lezzetli yemeğimiz hazır. Afiyetler olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder