12 Ekim 2020 Pazartesi

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

 

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı dermason kuru fasulye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 soğan
  • Sucuk (4 parmak genişliğinde kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuru fasulyemizi akşam pişireceksek sabahtan, sabah pişirecekse de akşamdan.
  2. Üstünü en az 4 parmak geçecek kadar suda ıslatmamız gerekiyor.
  3. Düdüklü tenceremize zeytinyağımızı koyalım içine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ilave edelim ve hafif kavuralım.
  4. Üstüne küçük küçük küp şeklinde doğradığımız sucuklarımızı ilave edelim.
  5. Bu şekilde de hafif kavuralım ve salçamızı ilave edelim kavurmaya devam edelim.
  6. Önceden ıslatmış olduğumuz fasulyelerimizi güzelce yıkayalım ve tenceremize alalım, karıştıralım.
  7. Daha sonra kırmızı toz biberimizi, karabiberimizi ve tuzumuzu ilave edelim.
  8. Son olarak üstünü biraz geçecek kadar su ilave edip, karıştıralım ve düdüklümüzü güzelce kapatalım.
  9. Benim düdüklümde 12 dakikada pişiyor kuru fasulye, markaya göre değişeceği için siz kendinizinkine göre ayarlama yaparsınız.
  10. Bu ölçülerden 5 porsiyon çıktı bende.
  11. Bu kadar kolay ve basit, hiç uğraştırmayan lezzetli yemeğimiz hazır. Afiyetler olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder