12 Ekim 2020 Pazartesi

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar büyük ise yarısı kullanılır, yoksa küçük boy da idealdir.
  2. Karnabahar yapraklarından ayrılıp çiçek şeklinde bütün olan parçalarına ayrılır ve tuzlu suda kaynatılır.
  3. Fazla kaynatıp dağılmaması lazım çatalla kontrol edilir içine çatal giriyorsa ocaktan alınır ve süzülür.
  4. 1 yumurta, süt, 1 çay kaşığı tuz ve un iyice çırpılır ve karnabaharlar sırayla bu sosa güzelce bulandırılıp kızgın yağda iyice kızartılır.

Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder