Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Sıvıyağ
Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı
- Karnabahar büyük ise yarısı kullanılır, yoksa küçük boy da idealdir.
- Karnabahar yapraklarından ayrılıp çiçek şeklinde bütün olan parçalarına ayrılır ve tuzlu suda kaynatılır.
- Fazla kaynatıp dağılmaması lazım çatalla kontrol edilir içine çatal giriyorsa ocaktan alınır ve süzülür.
- 1 yumurta, süt, 1 çay kaşığı tuz ve un iyice çırpılır ve karnabaharlar sırayla bu sosa güzelce bulandırılıp kızgın yağda iyice kızartılır.
Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder