Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 3 su bardağı un (Unu dikkatli dökelim yumuşak bir hamur olacak )
Dışı için
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 24 adet fındık
Şerbeti için
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Dövülmüş ceviz ve un hariç tüm malzemeler dökülerek yoğurulur unu da ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım.
- Kıvam aldıktan sonra cevizi de içine döküp hamuru toparlayalım. Ve yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizelim.
- Yuvarladığımız hamurları önce süte daha sonra mavi haşhaşa bulayıp yağlı kağıt üzerine dizelim.
- Üzerlerine fındık ile süsleyelim isteyen ceviz de koyabilir üzerine.
- 180 derece de ısıtmış olduğumuz fırında pişirelim.
- Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu eriyene kadar kaynatalım, kaynadıktan sonra bir kaç limon damlası damlatalım ve 10 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
- Fırından aldığımız tatlıları ılık şerbetle birleştirip şerbeti çekmesini bekleyelim.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder