16 Ekim 2020 Cuma

Sultan Tatlısı Tarifi

 

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı un (Unu dikkatli dökelim yumuşak bir hamur olacak )

Dışı için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 24 adet fındık

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Dövülmüş ceviz ve un hariç tüm malzemeler dökülerek yoğurulur unu da ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım.
  2. Kıvam aldıktan sonra cevizi de içine döküp hamuru toparlayalım. Ve yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizelim.
  3. Yuvarladığımız hamurları önce süte daha sonra mavi haşhaşa bulayıp yağlı kağıt üzerine dizelim.
  4. Üzerlerine fındık ile süsleyelim isteyen ceviz de koyabilir üzerine.
  5. 180 derece de ısıtmış olduğumuz fırında pişirelim.
  6. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu eriyene kadar kaynatalım, kaynadıktan sonra bir kaç limon damlası damlatalım ve 10 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  7. Fırından aldığımız tatlıları ılık şerbetle birleştirip şerbeti çekmesini bekleyelim.
    Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder