Nar Gibi Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
Sos malzemeleri:
- 200 gram tereyağ
- Az sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı dolusu sarımsak tozu(yada 2-3 diş sarımsak)
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı beyaz biber(yada yarım çay kaşığı karabiber)
- Bir kaç damla limon suyu
Nar Gibi Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuk yıkanır ve kurulanır.
- Önce ocağın üzerinde tüyleri varsa güzelce tütsülenir.
- Tereyağ eritilir (yanmasın erisin yeterli)üzerine baharatlar eklenir ve karıştırılır.
- Hazırlanan sos tavuğun her yerine güzelce yayılır.
- Derinin altına ve tavuğun içine de sürülür.
- Tepsiye alınır ve 200-250 derecede 1 saat fırının en alt rafında kızartılır.
- Ardından fırından alınıp tavuk ters çevrilir ve bu şekilde de 1 saat daha pişirilir.
- Tekrar fırından alınır ve yeniden çevrilir.
- Çevirirken dikkat edin tavuğunuz dağılmasın.
- Çevirdikten sonra üzerine fırın kağıdı kapatıp yarım saat daha fırında kızartılır.
- Dilerseniz tepsinin kenarlarına patates dilimleri de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun canlar 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder