16 Ekim 2020 Cuma

Nar Gibi Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi

 

Nar Gibi Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk

Sos malzemeleri:

  • 200 gram tereyağ
  • Az sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı dolusu sarımsak tozu(yada 2-3 diş sarımsak)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı beyaz biber(yada yarım çay kaşığı karabiber)
  • Bir kaç damla limon suyu

Nar Gibi Kızarmış Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk yıkanır ve kurulanır.
  2. Önce ocağın üzerinde tüyleri varsa güzelce tütsülenir.
  3. Tereyağ eritilir (yanmasın erisin yeterli)üzerine baharatlar eklenir ve karıştırılır.
  4. Hazırlanan sos tavuğun her yerine güzelce yayılır.
  5. Derinin altına ve tavuğun içine de sürülür.
  6. Tepsiye alınır ve 200-250 derecede 1 saat fırının en alt rafında kızartılır.
  7. Ardından fırından alınıp tavuk ters çevrilir ve bu şekilde de 1 saat daha pişirilir.
  8. Tekrar fırından alınır ve yeniden çevrilir.
  9. Çevirirken dikkat edin tavuğunuz dağılmasın.
  10. Çevirdikten sonra üzerine fırın kağıdı kapatıp yarım saat daha fırında kızartılır.
  11. Dilerseniz tepsinin kenarlarına patates dilimleri de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun canlar 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder