Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 3 çorba kaşığı tepeleme kakao
- 1 su bar şeker
- 1 yumurta
- 1 litre süt + 1 su bar soğuk süt piştikten sonra kullanılacak
- 1.5 çorba kaşığı tereyağ
- 100-150 gram bitter veya sütlü çikolata yada damla çikolata
- 1 paket vanilya
Supangle Tarifi Yapılışı
- Kuru malzemeleri ve yumurtayı tencereye koyalım.
- Sütü yavaş yavaş çırpıcıyla karıştırarak ekleyelim, ocağa alalım koyulaşana kadar pişirelim.
- Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağ ve çikolatayı ekleyelim.
- Çikolata ve tereyağ eridikten sonra 1 su bar soğuk sütü ekleyelim ve üzeri kabuk tutmaması için karıştırarak soğutalım.
- Supangle soğuyunca veya ılıkta olabilir kaselere koyarak servise hazır hale getirelim.
- Buz dolabında 2 3 saat dinlendikten servise hazır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder