10 Ekim 2020 Cumartesi

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı  tepeleme un
  • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 3 çorba kaşığı  tepeleme kakao
  • 1 su bar şeker
  • 1 yumurta
  • 1 litre süt + 1 su bar soğuk süt piştikten sonra kullanılacak
  • 1.5 çorba kaşığı  tereyağ
  • 100-150 gram bitter veya sütlü çikolata yada damla çikolata
  • 1 paket vanilya

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Kuru malzemeleri ve yumurtayı tencereye koyalım.
  2. Sütü yavaş yavaş çırpıcıyla karıştırarak ekleyelim, ocağa alalım koyulaşana kadar pişirelim.
  3. Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağ ve çikolatayı ekleyelim.
  4. Çikolata ve tereyağ eridikten sonra 1 su bar soğuk sütü ekleyelim ve üzeri kabuk tutmaması için karıştırarak soğutalım.
  5. Supangle soğuyunca veya ılıkta olabilir kaselere koyarak servise hazır hale getirelim.
  6. Buz dolabında 2 3 saat dinlendikten servise hazır.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder