Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta (akı)
- 1 fiske tuz (çay kaşığı ucu)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
Mereng (Beze) Tarifi Yapılışı
- Yumurta aklarını ve tuzu kuru kaba alalım mikserde yüksek devirde 5 dk çırpalım.
- Daha sonra mikseri durdurmadan ve köpürükleri söndürmeden yavaş yavaş şekeri ilave edelim .
- 5 dk sonra pudra şekerini ekleyelim bu arada mikser durmasın ve 1 -2 dk daha çırptıktan sonra çırpma telinde köpük akışkan bir haldeyse merengimiz hazır .
- Sıkma poşetine spatula yardımıyla ekleyelim. Ve görüntüde olduğu gibi yağlı kağıtta şekil verelim .
- Ben 2 modeli görsellerde gösterdim fikir olsun size de 1 saat 80 ° derece fırında pişirelim merengler hazır çay kahve yanına harika fikir🥰
Afiyetle efenim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder