10 Ekim 2020 Cumartesi

Mereng (Beze) Tarifi

 

Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (akı)
  • 1 fiske tuz (çay kaşığı ucu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

Mereng (Beze) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta aklarını ve tuzu kuru kaba alalım mikserde yüksek devirde 5 dk çırpalım.
  2. Daha sonra mikseri durdurmadan ve köpürükleri söndürmeden yavaş yavaş şekeri ilave edelim .
  3. 5 dk sonra pudra şekerini ekleyelim bu arada mikser durmasın ve 1 -2 dk daha çırptıktan sonra çırpma telinde köpük akışkan bir haldeyse merengimiz hazır .
  4. Sıkma poşetine spatula yardımıyla ekleyelim. Ve görüntüde olduğu gibi yağlı kağıtta şekil verelim .
  5. Ben 2 modeli görsellerde gösterdim fikir olsun size de 1 saat 80 ° derece fırında pişirelim merengler hazır çay kahve yanına harika fikir🥰

Afiyetle efenim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder