Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
- 160 gram bitter çikolata veya 200 gram krem çikolata
‼️‼️‼️‼️bardak ölçüsü 200 grlık klasik su bardağı‼️‼️‼️‼️
Supangle Tarifi Yapılışı
- Öncelikle toz malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırıyoruz.
- Üzerine sütü azar azar dökerek topaklanma olmaması için karıştırıyoruz.
- Yumurtayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- İyice birbirine karışınca ocağa alarak sürekli karıştırıyoruz ki hem dibini tutmasın hem topak topak olmasın.
- Kaynayınca altını yatım ediyoruz ve 5 dakika daha karıştırıyoruz.
- Ocaktan aldığımız supanglenin içine tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyip iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
- Çikolata ve tereyağı eridikten sonra suyu da ilave ederek ister blendırla işte çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırarak suyu iyice yediriyoruz.
- İstediğimiz kadar kuplara veya kaselere paylaştırıyoruz ve üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
- Dolapta en az 4 saat dinlendiriyoruz.
- Soğuyan supangle servise hazırdır afiyet şifa olsun 👍🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder