12 Ekim 2020 Pazartesi

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  •  1 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 160 gram bitter çikolata veya 200 gram krem çikolata

‼️‼️‼️‼️bardak ölçüsü 200 grlık klasik su bardağı‼️‼️‼️‼️

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle toz malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırıyoruz.
  2. Üzerine sütü azar azar dökerek topaklanma olmaması için karıştırıyoruz.
  3. Yumurtayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. İyice birbirine karışınca ocağa alarak sürekli karıştırıyoruz ki hem dibini tutmasın hem topak topak olmasın.
  5. Kaynayınca altını yatım ediyoruz ve 5 dakika daha karıştırıyoruz.
  6. Ocaktan aldığımız supanglenin içine tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyip iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
  7. Çikolata ve tereyağı eridikten sonra suyu da ilave ederek ister blendırla işte çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırarak suyu iyice yediriyoruz.
  8. İstediğimiz kadar kuplara veya kaselere paylaştırıyoruz ve üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
  9. Dolapta en az 4 saat dinlendiriyoruz.
  10. Soğuyan supangle servise hazırdır afiyet şifa olsun 👍🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder