Tart Kalıbında Tiremisu Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı labne peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Islatmak için ;
- 1 tatlı kaşığı granül nescafe veya 1 tatlı kaşığı kuru kahve
- Yarım su bardağı ılık su
Üzeri için ;
- Kakao
Tart Kalıbında Tiremisu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizi hazırlarken soğuması için muhallebimiz hazırlanır.
- Labne peynir, vanilya, margarin, hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır.
- Karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp fokurdayana kadar 1 dakika kaynatılarak muhallebi ocaktan alınır .
- Vanilya, margarin ve labne peynir eklenerek karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
- Kek için yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvama gelene kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı da ekleyip karıştıralım.
- Un ,kakao, vanilya ve kabartma tozunu bir elek yardımı ile eleyerek karıştıralım.
- Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbında 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
- Soğuyan kekimizi yarım bardak ılık su içerisinde erittiğimiz kahvemiz ile ıslatıp (kenarları da dahil olacak şekilde) muhallebimizi dökelim.
- Üzerini dilediğiniz şekilde ve miktarda kakao ile süsleyip dinlenmek üzere buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder