12 Ekim 2020 Pazartesi

Tart Kalıbında Tiremisu Tarifi

 

Tart Kalıbında Tiremisu Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı labne peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Islatmak için ;

  • 1 tatlı kaşığı granül nescafe veya 1 tatlı kaşığı kuru kahve
  • Yarım su bardağı ılık su

Üzeri için ;

  • Kakao

Tart Kalıbında Tiremisu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimizi hazırlarken soğuması için muhallebimiz hazırlanır.
  2. Labne peynir, vanilya, margarin, hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır.
  3. Karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp fokurdayana kadar 1 dakika kaynatılarak muhallebi ocaktan alınır .
  4. Vanilya, margarin ve labne peynir eklenerek karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  5. Kek için yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvama gelene kadar çırpalım.
  6. Süt ve sıvı yağı da ekleyip karıştıralım.
  7. Un ,kakao, vanilya ve kabartma tozunu bir elek yardımı ile eleyerek karıştıralım.
  8. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbında 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
  9. Soğuyan kekimizi yarım bardak ılık su içerisinde erittiğimiz kahvemiz ile ıslatıp (kenarları da dahil olacak şekilde) muhallebimizi dökelim.
  10. Üzerini dilediğiniz şekilde ve miktarda kakao ile süsleyip dinlenmek üzere buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder