Süt Arttıran Lohusa Kuymağı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 su bardağı su
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- İsteğe göre ceviz, fındık, badem veya tarçın
Süt Arttıran Lohusa Kuymağı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle unu tavaya alıyoruz, kızgın ateşte yakmadan pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
- Kavrulan unu bir tabağa alıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan unu soğuk bir tavaya alarak üzerine 4 su bardağı suyu ekliyoruz.
- Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz, fokurdamaya başladı zaman 9 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Şeker eridikten sonra 5 dakika kadar kaynayacak sonra bir yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz ardından çok da kaynatmaya gerek yok.
- Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz istediğiniz servis kaselerine dolduruyoruz.
- Üzerine ceviz, badem, fındık isteğe göre tarçın ekliyoruz.
- Erimiş 2 yemek kaşığı tereyağını sıcakken üzerine döküyoruz paylaştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder