19 Ekim 2020 Pazartesi

Süt Arttıran Lohusa Kuymağı Tarifi

 

Süt Arttıran Lohusa Kuymağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 su bardağı su
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
  • İsteğe göre ceviz, fındık, badem veya tarçın

Süt Arttıran Lohusa Kuymağı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle unu tavaya alıyoruz, kızgın ateşte yakmadan pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
  2. Kavrulan unu bir tabağa alıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar soğumasını bekliyoruz.
  3. Soğuyan unu soğuk bir tavaya alarak üzerine 4 su bardağı suyu ekliyoruz.
  4. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz, fokurdamaya başladı zaman 9 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Şeker eridikten sonra 5 dakika kadar kaynayacak sonra bir yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz ardından çok da kaynatmaya gerek yok.
  6. Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz istediğiniz servis kaselerine dolduruyoruz.
  7. Üzerine ceviz, badem, fındık isteğe göre tarçın ekliyoruz.
  8. Erimiş 2 yemek kaşığı tereyağını sıcakken üzerine döküyoruz paylaştırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder