Yahni (Sade Pilav İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 100-150 gr kuşbaşı et( 2 kişilik)
- 2 patates
- 1 soğan
- Yarım kapya biber
- Yarım yeşil biber
- Yarım havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı domates ve biber salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
- Tereyağ
Sade pilav için;
- 1,5 su bardağı pirinç
- Tereyağı
- Sıvı yağı
- Tuz
- 3 su bardağı su
Yahni (Sade Pilav İle) Tarifi Yapılışı
- Önce kuşbaşı etimizi haşlıyoruz.
- Başka bir tencerede önce tereyağımızda doğradığımız soğanı ve rendelenmiş sarımsağı azacık kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra üzerine doğradığımız biberleri ve rendelenmiş havuç ilave ediyoruz.
- 5 dakika kadar kavurduktan sonra salçaları ekleriz.
- 2 dakika sonra patates ve haşlanmış etimizi ilave ederek kısık ateşde daha 10 dakika kavuruyoruz.
- Sonrasında üzerine haşladığımız etin suyunu üste çıkacak kadar ilave ediyoruz.
- Tuz, kara biber, pul biber ekleyerek kısık ateşde 30 dakika patatesler tam pişene kadar pişiriyoruz.
- Pilav:Önce pirincimi yıkadıktan sonra tuzlu ve limonlu suda 3 ve ya 4 saat bekletiyoruz.
- Tuz ve limonlu su hem tez pişmesine hem de tane tane olmasına yardım eder.
- Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek süzdüğümüz pirinci ilave ediyoruz.
- 1 ve ya 2 dakika yağda dönderiyoruz.
- Sonra üzerine 3 su bardağı su ve tuzunu ilave ederek üstünü bezle ve kapağıla kapatıyoruz.
- Kısık ateşde pirinçler tam pişene kadar tutuyoruz.
- Ben 2 dakikada bir ağzını açarak karıştırırım ki hem yapışmasın hem de lapa lapa olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder