19 Ekim 2020 Pazartesi

Yahni (Sade Pilav İle) Tarifi

 

Yahni (Sade Pilav İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100-150 gr kuşbaşı et( 2 kişilik)
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • Yarım kapya biber
  • Yarım yeşil biber
  • Yarım havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Tereyağ

Sade pilav için;

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Tereyağı
  • Sıvı yağı
  • Tuz
  • 3 su bardağı su

Yahni (Sade Pilav İle) Tarifi Yapılışı

  1. Önce kuşbaşı etimizi haşlıyoruz.
  2. Başka bir tencerede önce tereyağımızda doğradığımız soğanı ve rendelenmiş sarımsağı azacık kavuruyoruz.
  3. Kavurduktan sonra üzerine doğradığımız biberleri ve rendelenmiş havuç ilave ediyoruz.
  4. 5 dakika kadar kavurduktan sonra salçaları ekleriz.
  5. 2 dakika sonra patates ve haşlanmış etimizi ilave ederek kısık ateşde daha 10 dakika kavuruyoruz.
  6. Sonrasında üzerine haşladığımız etin suyunu üste çıkacak kadar ilave ediyoruz.
  7. Tuz, kara biber, pul biber ekleyerek kısık ateşde 30 dakika patatesler tam pişene kadar pişiriyoruz.
  8. Pilav:Önce pirincimi yıkadıktan sonra tuzlu ve limonlu suda 3 ve ya 4 saat bekletiyoruz.
  9. Tuz ve limonlu su hem tez pişmesine hem de tane tane olmasına yardım eder.
  10. Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek süzdüğümüz pirinci ilave ediyoruz.
  11. 1 ve ya 2 dakika yağda dönderiyoruz.
  12. Sonra üzerine 3 su bardağı su ve tuzunu ilave ederek üstünü bezle ve kapağıla kapatıyoruz.
  13. Kısık ateşde pirinçler tam pişene kadar tutuyoruz.
  14. Ben 2 dakikada bir ağzını açarak karıştırırım ki hem yapışmasın hem de lapa lapa olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder