18 Ekim 2020 Pazar

Süt Helvası Tarifi

 

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 lt süt

Süt Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve şeker bir tencereye alınıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtılır. Sütü kaynatmayacağız şekerin erimesi yeterli.
  2. Daha sonra başka bir tencerede margarini eritip içerisine unu ilave ediyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla ocağın en küçük gözün de sürekli karıştırarak.
  3. 15-20 dakika kadar unu kavuruyoruz.Merhem kıvamına gelmeli.
  4. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilerek yine kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmayı bırakmadan pişirilir.
  5. Ocaktan alın ve ısıya dayanıklı fırın kaselerine paylaştırılarak önceden ısıtılmış 200 derece üst ayarı açık fırında sadece üzerleri kızarana kadar pişirilir.Tavsiye edilen sıcak yada ılık tüketilmesi.Ancak soğutarak ta tüketebilirsiniz.Ben buzdolabında beklettim biraz.Bekleyince hafif koyulaşıyor, bilginize.Bu ölçülerle 6 kase helva çıktı.Dilerseniz üzerine ceviz de serpebilirsiniz.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. Meşhur bursa’nın süt helvası 😋😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder