Tam Kıvamında İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru ı̇çin:
- 3 su bardağı köftelik bulgur(yani ince bulgur)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un(tepeleme değil)
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
İçi ı̇çin:
- Yarım kg kıyma
- 50 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 2 adet iri soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ceviz( iri taneli dövülmüş)
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- 1 tutam maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Tam Kıvamında İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- İçi için; soğanları ince ince doğrayalım.
- Maydanozu ince ince kıyalım.
- Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.
- Üzerine tereyağını, sıvı yağı ilave edelim ve kavuralım.
- Sonra soğanları ilave edelim ve kavuralım.
- Daha sonra salçaları, cevizi, tuzu ve baharatları ilave edelim ve kavuralım.
- Son olarak maydanozu ilave edip, karıştıralım soğumaya bırakalım. (iç malzeme iyice donsun ki sonradan yağları akmasın).
- Hamuru için; bir kaba bulguru koyalım ve üzerine sıcak su gezdirip, şişene kadar bekleyelim.
- Sonra yumurtaları, unu, salçayı, tuzu, ilave edelim ve iyice yoğuralım.
- Yoğururken ara ara üzerine ılık su gezdirelim ve elimizi ıslayalım.
- Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edelim.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Yuvarlak olacak şekilde işaret ve orta parmağımızla açıp, inceltelim.
- Daha sonra kıymalı harçtan bir kaşık koyalım.
- Ortaları yuvarlak uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil verelim. (bu işlemi yaparken elimizi soğuk suyla ıslatalım ki elimize yapışmasın).
- Hazırladığımız köfteleri tepsiye dizip, üzerini nemli bir bezle örtelim. (köftelerin kuruyup çatlamaması için) servis edeceğimi zaman.
- Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartalım ve kağıt havlunun üzerine alalım. (ı̇steyen buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklayabilirler. Buzluktan çıkan köftelerin donu çözülmeden kızartmalısınız).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder