Kupta Kadayıflı Mıhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram kavrulmuş kadayıf
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık yada ceviz
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 litre süt
- 200 ml sıvı krema (1 kutu)
Kupta Kadayıflı Mıhallebi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 4 kaşık toz şeker ile kavrulmuş kadayıfı tavada çok az ısıtıyoruz üzerine dövülmüş fındığı ekliyoruz ve kenarda bekletiyoruz.
- Muhallebisi için süt, un, nişasta, yumurta ve şekeri tencereye alarak ocağa koyuyoruz ve koyulaşıp pişene kadar dibini tutmaması için devamlı karıştırıyoruz.
- Muhallebi kaynayınca altını kısıyoruz ve 2 dk kısık ateşte karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Hafif ılınmaya bırakıyoruz.
- Muhallebimiz ılışırken ara ara bir kaşık yardımı ile karıştırıp üstünün kaymak tutmamasını sağlıyoruz.
- Ilıyan muhallebiye 1 kutu kremayı boşaltıyoruz ve güzelce yedirerek çok karıştırıyoruz.
- 1 kepçe kupumuza muhallebi döküyoruz üzerine 3 yemek kaşığı kadayıf koyuyoruz yine üzerine muhallebi koyup bir kat daha kadayıf koyuyoruz bu ölçü ile 6 kup tatlı çıkıyor.
- Tatlımızı buzdolabına en az 4 saat soğutarak servis ediyoruz. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder