15 Ekim 2020 Perşembe

Kupta Kadayıflı Mıhallebi Tarifi

 

Kupta Kadayıflı Mıhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık yada ceviz
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 200 ml sıvı krema (1 kutu)

Kupta Kadayıflı Mıhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 4 kaşık toz şeker ile kavrulmuş kadayıfı tavada çok az ısıtıyoruz üzerine dövülmüş fındığı ekliyoruz ve kenarda bekletiyoruz.
  2. Muhallebisi için süt, un, nişasta, yumurta ve şekeri tencereye alarak ocağa koyuyoruz ve koyulaşıp pişene kadar dibini tutmaması için devamlı karıştırıyoruz.
  3. Muhallebi kaynayınca altını kısıyoruz ve 2 dk kısık ateşte karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Hafif ılınmaya bırakıyoruz.
  4. Muhallebimiz ılışırken ara ara bir kaşık yardımı ile karıştırıp üstünün kaymak tutmamasını sağlıyoruz.
  5. Ilıyan muhallebiye 1 kutu kremayı boşaltıyoruz ve güzelce yedirerek çok karıştırıyoruz.
  6. 1 kepçe kupumuza muhallebi döküyoruz üzerine 3 yemek kaşığı kadayıf koyuyoruz yine üzerine muhallebi koyup bir kat daha kadayıf koyuyoruz bu ölçü ile 6 kup tatlı çıkıyor.
  7. Tatlımızı buzdolabına en az 4 saat soğutarak servis ediyoruz. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder