4 Ekim 2020 Pazar

Tarhana Yapımı Tarifi

 

Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 baş sarımsak
  • 2 kg domates
  • 2 kg kapya biber
  • 2 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 1 çay bardağı kuru nane
  • 1 kg yeşil biber
  • 2 demet dereotu
  • Aldığı kadar un
  • 2 çay bardağı tuz

Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı


  1. Tarhana için malzemeler sırasıyla küçük küçük doğranır.
  2. Tencerede kaynamaya çıktıktan sonra 20 dk pişirilir.
  3. Daha sonra suyu süzülür.
  4. Tarhana’nın posası blender ile çekilir.
  5. Tarhanaya un eklenir.
  6. Mayalanması için bekletilir.
  7. Ardından temiz bir sofra bezine tek tek serilir.
  8. Kuruması için serin bir yerde bekletilir. Kuruyana kadar avuç içinde ufalanır. Elekten geçirilen tarhana kuruması için tekrar temiz bir bez üzerinde kurutulur.
  9. Pişirme önerisi tencereye bir miktar sıvı yağ konur.
  10. Ardından 1 çay bardağı tarhana eklenir. Tarhana bir süre kavurulur. Arzuya göre kıyma eklenip kavurulur.
  11. 2 lt soğuk su eklenip kaynayana kadar karıştırılır.
  12. Tavaya sıvı yağ konur. 1 çay kaşığı kuru nane eklenip tarhanaya eklenir.Nefis tarhana çorbası servise hazır artık deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder