Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 baş sarımsak
- 2 kg domates
- 2 kg kapya biber
- 2 demet maydanoz
- 1 demet taze nane
- 1 çay bardağı kuru nane
- 1 kg yeşil biber
- 2 demet dereotu
- Aldığı kadar un
- 2 çay bardağı tuz
Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı
- Tarhana için malzemeler sırasıyla küçük küçük doğranır.
- Tencerede kaynamaya çıktıktan sonra 20 dk pişirilir.
- Daha sonra suyu süzülür.
- Tarhana’nın posası blender ile çekilir.
- Tarhanaya un eklenir.
- Mayalanması için bekletilir.
- Ardından temiz bir sofra bezine tek tek serilir.
- Kuruması için serin bir yerde bekletilir. Kuruyana kadar avuç içinde ufalanır. Elekten geçirilen tarhana kuruması için tekrar temiz bir bez üzerinde kurutulur.
- Pişirme önerisi tencereye bir miktar sıvı yağ konur.
- Ardından 1 çay bardağı tarhana eklenir. Tarhana bir süre kavurulur. Arzuya göre kıyma eklenip kavurulur.
- 2 lt soğuk su eklenip kaynayana kadar karıştırılır.
- Tavaya sıvı yağ konur. 1 çay kaşığı kuru nane eklenip tarhanaya eklenir.Nefis tarhana çorbası servise hazır artık deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder