3 Ekim 2020 Cumartesi

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi

 

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım paket eritilmiş margarin(125 gram)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

İçine;

  • Peynir

Üzerine;

  • Yumurta sarısı susam, çörekotu, keten tohumu

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve tuz iyice çırpılır.
  2. Yağ ve eritilmiş margarin karıştırılır eklenir.Yoğurt eklenir.
  3. Her aşamada çırpma işlemi devam ettirilir.
  4. Kabartma tozu ve un da azar eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamur elle toplanır. Küçük parçalar koparılır.
  6. İçine peynir yerleştirilip kapatılır.
  7. Üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı keten tohumu susam yada çörek otu serpilir.
  8. Önceden ısıtılmış (175 derece) fırına verilir.
  9. 35-40 adet çıkıyor ben genelde 2 ölçü yapıp dondurucuya atıyorum.

Püf noktalar;hamur asla yoğrulmaz elle toplanır. Hamur yumuşak olmalıdır koparılan küçük parçalar bastırılmadan hafifçe açılır. Peynir koyup kapadıktan sonra da bastırmadan kenarlar birleştirilir. Böylece poğaçamız gevrek olur ve daha iyi kabarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder