18 Ekim 2020 Pazar

Tatpuf Tarifi

 

Tatpuf Tarifi İçin Malzemeler

  • Portakal dilimleri (Toplam da 1 portakal yeterli olur. Dilim olarak da servis sayısı kadar yani 6-8 dilim yeterli)
  • 1,5 paket sade petibör bisküvi (300 gr)
  • 120 gram sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı sıvı krema

Üst kat köpük için

  • 1 paket sade kremşanti
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay süt

Ganaj için

  • 100 ml sıvı krema
  • 80 gram çikolata (bitter veya sütlü)

Tatpuf Tarifi Yapılışı

  1. Petibör bisküviyi rondodan geçirelim.
  2. Sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtalım ve çikolataları ekleyelim.
  3. Bisküvi ve sosu derin bir kapta iyice karıştıralım. Elimizle yoğuralım.
  4. Soğuk süt, kremşanti ve pudra şekerini farklı bir kaba ekleyelim. Kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpalım.
  5. Hindistan cevizi ve rondodan geçirilmiş cevizi karışıma ekleyelim. Katılaşana kadar karıştıralım. (dökülmeyecek hale gelmezse biraz daha hindistan cevizi ekleyebiliriz. ).
  6. Tercihen küçük boy kasetlerin içerisin tamamen kaplayacak şekilde streç film yerleştirelim.
  7. En alta köpüğü (üsttekinden fazla olacak şekilde) onun üzerine bisküvili kek karışımını koyalım. Kek karışımı iyice elimizle şekil vererek veya kasede kaşıkla sıkıştıralım.
  8. Streç film üzerini örtüp 15 dk buzluğa atalım.
  9. Portakalları dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım. 160-180 derece ısıtılmış fırına atalım. (gözümüz fırında olsun).
  10. Ganaj için kremayı kaynatalım ve çikolataları ekleyelim. Biraz soğutalım.
  11. Tatpufları çıkartalım ve tabaklara koyalım. Üzerine portakal dilimlerini koyalım.Afiyet olsun. 😊.Not:+tarifin uzun göründüğüne bakmayın yapımı çok basit bir tatlıdır.+dilerseniz alt kek tabanına portakal kabuğu rendeleyip koyabilirsiniz.+eğer yoğun tatlı seviyorsanız. Portakal dilimini koymanıza gerek yok. O şekilde de yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder