Tatpuf Tarifi İçin Malzemeler
- Portakal dilimleri (Toplam da 1 portakal yeterli olur. Dilim olarak da servis sayısı kadar yani 6-8 dilim yeterli)
- 1,5 paket sade petibör bisküvi (300 gr)
- 120 gram sütlü çikolata
- 1 çay bardağı sıvı krema
Üst kat köpük için
- 1 paket sade kremşanti
- 1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay süt
Ganaj için
- 100 ml sıvı krema
- 80 gram çikolata (bitter veya sütlü)
Tatpuf Tarifi Yapılışı
- Petibör bisküviyi rondodan geçirelim.
- Sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtalım ve çikolataları ekleyelim.
- Bisküvi ve sosu derin bir kapta iyice karıştıralım. Elimizle yoğuralım.
- Soğuk süt, kremşanti ve pudra şekerini farklı bir kaba ekleyelim. Kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpalım.
- Hindistan cevizi ve rondodan geçirilmiş cevizi karışıma ekleyelim. Katılaşana kadar karıştıralım. (dökülmeyecek hale gelmezse biraz daha hindistan cevizi ekleyebiliriz. ).
- Tercihen küçük boy kasetlerin içerisin tamamen kaplayacak şekilde streç film yerleştirelim.
- En alta köpüğü (üsttekinden fazla olacak şekilde) onun üzerine bisküvili kek karışımını koyalım. Kek karışımı iyice elimizle şekil vererek veya kasede kaşıkla sıkıştıralım.
- Streç film üzerini örtüp 15 dk buzluğa atalım.
- Portakalları dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım. 160-180 derece ısıtılmış fırına atalım. (gözümüz fırında olsun).
- Ganaj için kremayı kaynatalım ve çikolataları ekleyelim. Biraz soğutalım.
- Tatpufları çıkartalım ve tabaklara koyalım. Üzerine portakal dilimlerini koyalım.Afiyet olsun. 😊.Not:+tarifin uzun göründüğüne bakmayın yapımı çok basit bir tatlıdır.+dilerseniz alt kek tabanına portakal kabuğu rendeleyip koyabilirsiniz.+eğer yoğun tatlı seviyorsanız. Portakal dilimini koymanıza gerek yok. O şekilde de yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder