14 Ekim 2020 Çarşamba

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü  (fileto)
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Marine için:

  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri

Tavuk Fajita Nasıl Yapılır?

  • Tavukları 4 cm uzunluğunda jülyen bir şekilde doğrayın.
  • Marinesi için; sarımsakları ince ince kesin.
  • Bir kabın içerisine sarımsak, limon suyu, pudra şekeri ve karabiberi alarak karıştırın.
  • Doğradığınız tavukları sosun içerisine alarak harmanlayın.
  • Tavukları kabın içerisinde 30 dakika dinlendirin.
  • Kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Kapya ve dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra jülyen şeklinde doğrayın.
  • Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğradığınız sebzeleri yağın içine alarak yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.
  • Tavuk etlerini de sebzelerin üzerine ilave ederek yaklaşık 7 dakika pişirin.
  • Üzerine tuz, kekik ve soya sosunu ekleyerek 3 dakika daha pişirin.
  • Ardından hazırladığınız tavuklu karışımı tortilla ekmeklerine paylaştırın ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Tavuk Fajita Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sevdiğiniz baharatları tavuklu karışıma ekleyebilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri jülyen doğrayın.
  • Tavuk filetoların adedi 200 gram olsun.
  • Tortilla ekmeği yerine ev yapımı lavaş kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavuk Fajita Kaç Kalori?

  • Tavuk fajitanın bir porsiyonu, yaklaşık 350 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder