14 Ekim 2020 Çarşamba

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi

 

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı biber
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsleri kuş başı doğranıp bir tencere de hoşlanmaya bırakılır.
  2. Soğan ve biberler jülyen doğranır.
  3. Bir tavaya yağ alınır.
  4. Biber soğan şeker ve tuz eklenerek karıştırılır.
  5. Altı orta ateş de olacak şekil de 20 25 dakika kadar kavrulması gerekiyor.
  6. Kavrulurken soğanlar suyunu salıp çektikçe içine su ekliyoruz.
  7. Totalde çay bardağı kadar eklemek gerekiyor.
  8. Sotelenmiş malzemelerimizin üzerine haşlanmış olan tavuklarımızı ekliyoruz ve 1- 2 dakika daha soteleyip altını kapatıyoruz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder