14 Ekim 2020 Çarşamba

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane sırt etiyle birlikte kemikli göğüs eti
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu +1 su bardağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı tuz

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencereye göğüs etimizi alalım 6 su bardağı su dökelim .
  2. Tuzunu atıp ağzını kapatalım ayrı bir tencerede yoğurdu unu iyice çırpalım.
  3. 1 bardak su döküp karıştıra karıştıra kaynatalım .
  4. Düdüklü tencerede ki tavuğun suyun dan 4 su bardağı sıcak olacak şekilde dökelim.
  5. İkisi de kaynar vaziyette olunca yoğurt kesilmiyor bu arada karıştırmaya devam edelim.
  6. Pirinçini atalım pirinçler pişene kadar kaynatalım tuzunu en son damak tadına göre ekleyelim .
  7. Sos tenceresine tereyağını alalım iyice eritelim naneyi de atıp çorbamızın üzerine dökelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder