Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane sırt etiyle birlikte kemikli göğüs eti
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu +1 su bardağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı tuz
Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- Düdüklü tencereye göğüs etimizi alalım 6 su bardağı su dökelim .
- Tuzunu atıp ağzını kapatalım ayrı bir tencerede yoğurdu unu iyice çırpalım.
- 1 bardak su döküp karıştıra karıştıra kaynatalım .
- Düdüklü tencerede ki tavuğun suyun dan 4 su bardağı sıcak olacak şekilde dökelim.
- İkisi de kaynar vaziyette olunca yoğurt kesilmiyor bu arada karıştırmaya devam edelim.
- Pirinçini atalım pirinçler pişene kadar kaynatalım tuzunu en son damak tadına göre ekleyelim .
- Sos tenceresine tereyağını alalım iyice eritelim naneyi de atıp çorbamızın üzerine dökelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder