Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sarı biber
- 2 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüsleri kuş başı doğranıp bir tencere de hoşlanmaya bırakılır.
- Soğan ve biberler jülyen doğranır.
- Bir tavaya yağ alınır.
- Biber soğan şeker ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Altı orta ateş de olacak şekil de 20 25 dakika kadar kavrulması gerekiyor.
- Kavrulurken soğanlar suyunu salıp çektikçe içine su ekliyoruz.
- Totalde çay bardağı kadar eklemek gerekiyor.
- Sotelenmiş malzemelerimizin üzerine haşlanmış olan tavuklarımızı ekliyoruz ve 1- 2 dakika daha soteleyip altını kapatıyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder