1 Ekim 2020 Perşembe

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 2 kase bulgur
  • Tavuk (tercihen göğüs)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Nane
  • Sıvı yağ

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeğimize tavuklarımızı haşlayarak başlayalım. Sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğrayalım.
  2. Ayrı bir tavada sebzelerimiz ölene kadar baharatlarla birlikte güzelce kavuralım. İstediğiniz şekilde ve boyutta bir tepsiye bulgurumuzu yayalım (bulgur üzerinde herhangi bir işlem yapmıyoruz)
  3. Kavrulan sebzeleri tepsiye yaydığımız bulgurun üzerine serelim.
  4. Sebzelerin üzerine de küçük parçalara ayırdığımız tavukları koyalım.
  5. Tavuk kısmı tamamen tercihe bağlı but, göğüs ya da kanat kullanabilirsiniz. Ben hepsinden de birazcık koydum.
  6. Tüm malzemeleri eşit şekilde dağıttıktan sonra tavukları haşladığımız suyu da tepsiye göz kararı ekleyelim.
  7. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyalım ve pilavımızın suyu iyice çekilene kadar pişirelim. Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder