Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi
Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 2 adet küçük havuç
- 1 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 2 kase bulgur
- Tavuk (tercihen göğüs)
- Tuz
- Pul biber
- Kara biber
- Nane
- Sıvı yağ
Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yemeğimize tavuklarımızı haşlayarak başlayalım. Sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Ayrı bir tavada sebzelerimiz ölene kadar baharatlarla birlikte güzelce kavuralım. İstediğiniz şekilde ve boyutta bir tepsiye bulgurumuzu yayalım (bulgur üzerinde herhangi bir işlem yapmıyoruz)
- Kavrulan sebzeleri tepsiye yaydığımız bulgurun üzerine serelim.
- Sebzelerin üzerine de küçük parçalara ayırdığımız tavukları koyalım.
- Tavuk kısmı tamamen tercihe bağlı but, göğüs ya da kanat kullanabilirsiniz. Ben hepsinden de birazcık koydum.
- Tüm malzemeleri eşit şekilde dağıttıktan sonra tavukları haşladığımız suyu da tepsiye göz kararı ekleyelim.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyalım ve pilavımızın suyu iyice çekilene kadar pişirelim. Afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder