Terbiyeli Tavuk Şnitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
Terbiyesi için:
- Yarım şişe maden suyu (100 ml )
- Yarım çay bardağı süt (100 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- Veya istediğiniz başka bir baharat da olur
Diğer malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı su
- 1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Terbiyeli Tavuk Şnitzel Tarifi Yapılışı
- Tavukları ince olacak şekilde dilimleyin. Terbiyesi için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp gülce karıştırın.
- Tavukları içerisine koyup buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Bu şekilde daha lezzetli ve yumuşacık oluyorlar.
- Tavuk dilimlerini sırasıyla una bulayın.
- Ardından su ile çırpılmış yumurtaya bulayın ve galeta ununa bulayın.
- Ocağa uygun tavaya alıp kızartmak için yeterince sıvı yağ dökün. Yağ kızdığında tavukları kızartın.
- Kızartma esnasında tavaya çok fazla et eklemeyin ki yağın sıcaklığı düşmesin ve tavuklar çok yağ çekmesin.
- Güzel bir şekilde paneli dış katmanı olsun istiyorsanız bir tarafın kızardığından emin olduktan sonra tavukları çevirin.
- Tam pişmeden ters yüz yaparsanız güzel bir sonuç olmaz.
Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder