7 Ekim 2020 Çarşamba

Terbiyeli Tavuk Şnitzel Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Şnitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü

Terbiyesi için:

  • Yarım şişe maden suyu (100 ml )
  • Yarım çay bardağı süt (100 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Veya istediğiniz başka bir baharat da olur

Diğer malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1,5 su bardağı galeta unu

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Terbiyeli Tavuk Şnitzel Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları ince olacak şekilde dilimleyin. Terbiyesi için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp gülce karıştırın.
  2. Tavukları içerisine koyup buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  3. Bu şekilde daha lezzetli ve yumuşacık oluyorlar.
  4. Tavuk dilimlerini sırasıyla una bulayın.
  5. Ardından su ile çırpılmış yumurtaya bulayın ve galeta ununa bulayın.
  6. Ocağa uygun tavaya alıp kızartmak için yeterince sıvı yağ dökün. Yağ kızdığında tavukları kızartın.
  7. Kızartma esnasında tavaya çok fazla et eklemeyin ki yağın sıcaklığı düşmesin ve tavuklar çok yağ çekmesin.
  8. Güzel bir şekilde paneli dış katmanı olsun istiyorsanız bir tarafın kızardığından emin olduktan sonra tavukları çevirin.
  9. Tam pişmeden ters yüz yaparsanız güzel bir sonuç olmaz.

Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder