22 Ekim 2020 Perşembe

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3,5 bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Bulguru ve tereyağınıda ekleyip biraz kavuruyoruz.
  3. Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Suyu çekene kadar pişiriyoruz ve tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıp dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder