22 Ekim 2020 Perşembe

Vişneli Bademli Lokum Tarifi

 

Vişneli Bademli Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • Çay kaşığını ucuyla limon tuzu
  • 1 su bardağı badem

Bulamak İçin

  • 1 çay bardağı nişasta
  • Ya da hindistan cevizi (Tercihe göre)

Vişneli Bademli Lokum Tarifi Yapılışı

  1. 3 su bardağı su, limon tuzu ve şekeri ocağa alalım.
  2. Vişne suyu, nişasta ve kalan 1. 5 su bardağı suyu da bir kabın içerisinde iyice çırpalım.
  3. Kaynamış olan şerbetimizin üzerine yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da çırpalım.
  4. Ocağın altı kısık şekilde koyulaşana kadar çırpalım.
  5. Yaklaşık 15 -20 dakika iyice karıştıralım ve altını kapatalım.
  6. Bademleri ilave edip karıştıralım.
  7. Yuvarlak ya da kare borcama yağlı kağıt sererek eşit şekilde dökelim.
  8. Oda sıcaklığında olduktan sonra buz dolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
  9. Soğuduğuna emin olduktan sonra bol hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye ters çevirelim ve lokum boyutunda dilelim.
  10. Hindistan cevizine veya nişastaya bulayalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder