18 Ekim 2020 Pazar

Tiramisu Tarifi (Harika Kremasıyla)

 

Tiramisu Tarifi (Harika Kremasıyla) İçin Malzemeler

  • 28 adet kedidili bisküvi

Kreması için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 200g labne peyniri

Kedidili bisküvileri ıslatmak için:

  • 1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • Kakao

Tiramisu Tarifi (Harika Kremasıyla) Yapılışı

  1. Tencereye labne peyniri hariç bütün malzemeler eklenir ve güzelce çırpılır. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
  2. Daha sonra labne peyniri eklenir ve 10 dkk kadar çırpılır. Bir tabakta kahveli karışım hazırlanır. Şeker ve kahve eriyene kadar ılık su ile karıştırılır.
  3. Bisküvileri bu karışımla ıslatıp kare bir borcama 2 sıra yan yana gelecek şekilde dizilir.
  4. Kremanın yarısını ilk katın üzerine sürülür ve ikinci kata bisküvileri dizip aynı işlem yapılır.
  5. Kalan kremayı en üste dökerek yayılır ve soğumaya bırakılır.
  6. Bir gece dolapta dinlendirdikten sonra üzerine kakao elenir ve dilimleyerek servis yapılır.Afiyet olsun☕🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder