1 Ekim 2020 Perşembe

Tiramisu Tarifi

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne
Islatmak için:
  • 1su bardağı ılık su
  • 1 paket 3ü birarada

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kek hazırlanır. Yumurta şeker iyice çırpılır.
  2. Un, kabartma tozu ve kakao bir kaba elenir.
  3. Çırptığımız yumurta ve şekerli harca azar azar eklenir spatulayla alttan üstte alarak karıştırılır.
  4. Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökülür.
  5. Fırın önce 200 derecede ısıtılır kek kabarmaya başladığında 170 dereceye düşürülür.
  6. Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından alınır. Soğumaya bırakılır.
  7. Kek pişerken bir taraftan kreması hazırlanır kreması için ise labne ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınır karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
  8. Ilımaya bırakılır soğuyan kremaya labne ve vanilya eklenir.
  9. Mikserle çırpılır. 3ü 1arada kahve ılık su ile karıştırılır kek ikiye bölünür.
  10. Kelepçeli kalıba kekin yarısı konur.
  11. Kahveyle ıslatılır ve kremanın yarısı dökülür ve düzgünce kekin üzerine yayılır.
  12. Kekin diğer yüzü de kremanın üstüne kapatılır ve kahveyle ıslatılır en üstte kalan krema sürülür bir gece dolapda dinlendirilir.
  13. Ertesi gün üzerine kakao elleyerek dökülür daha sonra kalıpdan çıkarılır servis edilir deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder