Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne
Islatmak için:
- 1su bardağı ılık su
- 1 paket 3ü birarada
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kek hazırlanır. Yumurta şeker iyice çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve kakao bir kaba elenir.
- Çırptığımız yumurta ve şekerli harca azar azar eklenir spatulayla alttan üstte alarak karıştırılır.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökülür.
- Fırın önce 200 derecede ısıtılır kek kabarmaya başladığında 170 dereceye düşürülür.
- Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından alınır. Soğumaya bırakılır.
- Kek pişerken bir taraftan kreması hazırlanır kreması için ise labne ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınır karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Ilımaya bırakılır soğuyan kremaya labne ve vanilya eklenir.
- Mikserle çırpılır. 3ü 1arada kahve ılık su ile karıştırılır kek ikiye bölünür.
- Kelepçeli kalıba kekin yarısı konur.
- Kahveyle ıslatılır ve kremanın yarısı dökülür ve düzgünce kekin üzerine yayılır.
- Kekin diğer yüzü de kremanın üstüne kapatılır ve kahveyle ıslatılır en üstte kalan krema sürülür bir gece dolapda dinlendirilir.
- Ertesi gün üzerine kakao elleyerek dökülür daha sonra kalıpdan çıkarılır servis edilir deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder