Ton Balıklı Pizza (İsterseniz Diyette Her Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler
Pizza tabanı için:
- 1 kutu ton balık konservesi
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
Sosu için;
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı su
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Kırmızı biber
- Kırmızı soğan
- Mantar
- Mısır
- (İsteğe bağlı brokoli yapabilirsiniz)
Ton Balıklı Pizza (İsterseniz Diyette Her Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi Yapılışı
- Soğanımızı piyazlık dilimleyelim.
- Biberlerimizi jülyen yada yuvarlak şekilde dilimleyebilirsiniz.
- Mantarlarımızı jülyen dilmleyelim.
- Ton balığımızın yağının tamamını süzüp, çatal ile ezip, yumurtalarımızı karıştırıp, tepsiye bastırarak istediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede 10 dakika fırında pişirip, daha sonrada malzemeler ile birlikte 10 dakika daha pişirebilirsiniz. Yada bütün işlemleri yapıp, 20 dakika pişirebilirsiniz.
- Salçamızı az su ile inceltip, ton balığının tabanına sürelim.
- Kaşar peynirimizi serpip, malzemelerimizi koyup 180 derecede fırına koyalım.
- Benim ton balık konservem 1000 gramdı. Bizim 8 adet pizzamız oldu.
- Verdiğim ölçüyle 1 adet pizza oluyor. Fazla olanları soğuduktan sonra streçleyip, dondurucuya koydum.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder