20 Ekim 2020 Salı

Toprak Tavada Kebap Tarifi

 

Toprak Tavada Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Ekmek içi(robotta çekilmiş)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşık sıvı yağ
  • Tuz

Toprak Tavada Kebap Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kıymayı yoğurma kabına koyuyoruz .
  2. Sonra soğanı rendeliyoruz, maydanozu ince ince kıyıp ekliyoruz .
  3. Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  4. Pişireceğimiz toprak tavaya yayvan bir şekilde avucumuzla şekillendiriyoruz.
  5. 180 derece de pişiriyoruz 😋 afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder