Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Süt şerbeti için;
- 4 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 3 çorba kaşığı toz şeker
Ahududu sos için;
- 1 su bardağı ahududu
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Trileçe Tarifi Yapılışı
- Kek yapılışı;Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- Sarılarına toz şekeri ekleyip, çırpın.
- Yumurtanın beyazına da tuzu ekleyip, köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yumurta sarısına su, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, mikser ile çırpın.
- Daha sonra yumurta beyazını yavaş yavaş ekleyin.
- Spatula yardımı ile karıştırın.
- Borcamın altına yağlı kağıdı serin.
- Hazırladığınız kek hamurunu dökün. 180° de ısıtılmış fırında pişirin.
- Süt şerbeti yapılışı;.
- 1 paket krema ve toz şekeri bir tencereye alıp, ısıtın. Isınmaya başlayınca sütü ekleyin. Bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp kenara alın. Ilımaya bırakın.
- Ahududu sos yapılışı;Ahududuları blenderla iyice ezin.
- Sos tavasında alıp, şekeri ekleyin.
- Bir yandan nişastayı su yardımıyla açın.
- Sos tavasındaki malzemeler kaynamaya başlayınca, açtığınız nişastayı ekleyin.
- Aynı zamanda hızlıca çırpın.
- Kaynamaya başlayınca kenara alın.
- Soğuması için bekletirken ara ara karıştırın. Bu sayede kaymak tutmaz.
- Kekiniz pişince soğumasını bekleyin.
- Soğuduğunda yağlı kağıtla keki kaldırın.
- Tersine çevirerek alt tarafını üste alıp, borcama yerleştirin.
- Süt şerbetini 15 dakika mikserle çırpın.
- Üzerine eşit şekilde süt şerbetini dökün.
- Şerbeti çekmesi için 10 dakika bekleyin.
- En son ahududu sosunu üzerine yayın. Ve trileçeniz hazır 😊 ben süsleme olarak çikolata sosu kullandım. Onun yerine tüm ahududu ve nane yaprağı da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder