Turşu İçi (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 4 adet köy domatesi
- 2 adet kırmızı yumuşak domates
- 4-5 adet acı sivri biber
- 3 diş sarımsak
- Bi tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 bardak soğuk su
Turşu İçi (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayalım.
- Kaynar suyun içine atıp hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan patlıcanları soğuk suya koyup soğumasını bekleyelim.
- Domatesleri küp küp doğrayalım.
- Biberleri ince ince doğrayalım.
- Maydanozu ince ince doğrayalım.
- Olgun domatesleri rendeleyelim.
- Hepsini büyükçe bi kaseye alalım.
- Sarımsakları sarımsak dövücüde tuzla iyice ezelim.
- Üzerine su koyup domateslerin üzerine dökelim. Soğuyan patlıcanları küp küp doğrayalım.
- Onu da kaseye alalım.
- Üzerine suyumuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yemekten bi kaç saat önce yaparsanız dinlenmiş ve daha lezzetli olur.
- Dilerseniz sirke ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder