12 Ekim 2020 Pazartesi

Turşu İçi (Yöresel Lezzet) Tarifi

 

Turşu İçi (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet köy domatesi
  • 2 adet kırmızı yumuşak domates
  • 4-5 adet acı sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Bi tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak soğuk su

Turşu İçi (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayalım.
  2. Kaynar suyun içine atıp hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Haşlanan patlıcanları soğuk suya koyup soğumasını bekleyelim.
  4. Domatesleri küp küp doğrayalım.
  5. Biberleri ince ince doğrayalım.
  6. Maydanozu ince ince doğrayalım.
  7. Olgun domatesleri rendeleyelim.
  8. Hepsini büyükçe bi kaseye alalım.
  9. Sarımsakları sarımsak dövücüde tuzla iyice ezelim.
  10. Üzerine su koyup domateslerin üzerine dökelim. Soğuyan patlıcanları küp küp doğrayalım.
  11. Onu da kaseye alalım.
  12. Üzerine suyumuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
  13. Yemekten bi kaç saat önce yaparsanız dinlenmiş ve daha lezzetli olur.
  14. Dilerseniz sirke ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder