Şambali Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 2,5 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
- 1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şambali Tarifi Yapılışı
- Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvı yağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
- İrmik, karbonat, vanilya ekleyip tekrar tel çırpıcı ile çırpın.
- Unuda kontrollü şekilde ekleyip çırpın.
- Yağlanmış kare borcama hazırlanan harcınızı dökün.
- Fıstıklarınızıda üzerine düzenli bir şekilde dizin ben antep fıstığı koydum yer fıstığı yoktu.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirin.
- Şerbeti için; şeker ve su küçük bir tencerede kaynatın.
- Kaynadıktan sonra içine limon ekleyip1-2 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Tatlınızı fırından aldıktan sonra, ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin 5 dk sonra, keskin bir bıçakla dilimlere ayırın.
- Ilık şerbetinizi tatlının üzerine gezdirin şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp, 1-2 saat bekletin.
Tatlınız hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder