12 Ekim 2020 Pazartesi

Şambali Tarifi

 

Şambali Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şambali Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvı yağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
  2. İrmik, karbonat, vanilya ekleyip tekrar tel çırpıcı ile çırpın.
  3. Unuda kontrollü şekilde ekleyip çırpın.
  4. Yağlanmış kare borcama hazırlanan harcınızı dökün.
  5. Fıstıklarınızıda üzerine düzenli bir şekilde dizin ben antep fıstığı koydum yer fıstığı yoktu.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirin.
  7. Şerbeti için; şeker ve su küçük bir tencerede kaynatın.
  8. Kaynadıktan sonra içine limon ekleyip1-2 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  9. Tatlınızı fırından aldıktan sonra, ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin 5 dk sonra, keskin bir bıçakla dilimlere ayırın.
  10. Ilık şerbetinizi tatlının üzerine gezdirin şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp, 1-2 saat bekletin.

Tatlınız hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder