19 Ekim 2020 Pazartesi

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı iri parçalanmış fındık, badem veya ceviz

Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı karıştırılır ve un ilave edip yaklaşık 15 dk sürekli karıştırılarak kavrulur.
  2. Rengi dönünce şeker ilave edip 3 dk da bu şekilde kavrulur ve fındık eklenir.
  3. En son soğuk süt eklenip karıştırarak helva 15 dk kapağı kapalı ve havlu kağıt serili şekilde dinlendirilir.
  4. Arzuya göre servis esnasında içine dondurma koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder