Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı iri parçalanmış fındık, badem veya ceviz
Un Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı karıştırılır ve un ilave edip yaklaşık 15 dk sürekli karıştırılarak kavrulur.
- Rengi dönünce şeker ilave edip 3 dk da bu şekilde kavrulur ve fındık eklenir.
- En son soğuk süt eklenip karıştırarak helva 15 dk kapağı kapalı ve havlu kağıt serili şekilde dinlendirilir.
- Arzuya göre servis esnasında içine dondurma koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder