19 Ekim 2020 Pazartesi

Sebzeli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Sebzeli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gram bezelye
  • 1 adet patates (büyük boy)
  • 1 adet havuç (büyük boy)
  • 2 adet soğan (orta boy)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • Pulbiber
  • Tuz

Sebzeli Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları, havucu, patatesi küp küp doğrayalım.
  2. Tencereye bir miktar yap koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Salçayı ekleyelim 1-2 dk daha karıştıralım.
  4. Bütün sebzeleri ve pulbiber, tuz ekleyelim.
  5. 2-3 dk daha karıştıralım ve sıcak suyu ekleyelim. (su sebzelerin 1 parmak üzerine çıkması lazım. ).
  6. 30 dk ağzı kapalı bir şekilde pişirelim. (dikkat edelim suyunu fazla çekebilir. Sık sık kontrol edelim. Suyunu çekerse su ısıtıp ekleyebilirsiniz. ).

Yemeğimiz hazır. Servis edebiliriz. Afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder