15 Ekim 2020 Perşembe

Vanilyalı Ay Tarifi

 

Vanilyalı Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gram tereyağı
  • 115 gram un
  • 175 gram badem unu
  • 1 çay kaşığı vanilya veya 5 ml vanilya esansı
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 115 gram toz şeker

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

Vanilyalı Ay Tarifi Yapılışı

  1. Fırını, 160 dereceye ayarlayınız.
  2. Çırpıcı (mikser) ile tereyağını (oda sıcaklığında), şekeri hafif ve kabarık krema haline getiriniz.
  3. Karışıma toz badem, vanilya, tuz ve un ilave edilerek 1-2 dakika karıştırınız.
  4. Çok fazla karıştırmamaya dikkat ediniz. Hamuru 30 dakika buzdolabında soğutunuz.
  5. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız.
  6. Parçalara 5 cm uzunluğunda parmak şeklini veriniz ve iki ucu içe doğru kıvırarak ay şeklini veriniz.
  7. Şekil verilen vanilyalı ay kurabiyelerini tepsiye aralıklı olarak diziniz.
  8. Kurabiyeleri, 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alarak, tepsilerde dinlendiriniz.
  9. Üzerlerine bolca pudra şekeri serpiniz.
  10. Süsleme için; isteğe göre bitter veya sütlü çikolata benmari usulü eritilir.
  11. Soğumaya başlayan çikolataya, dinlenen kurabiyelerin yarısı batırılır.
  12. Çikolataya batırılmış kısmına file badem serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder