15 Ekim 2020 Perşembe

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay bardağı  kaşar rendesi

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  2. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  3. Geniş kapta sosunu hazırlayalım.
  4. Maydanozu ince ince kıyalım.
  5. Haşlanan karnabahar parçalarını süzelim.
  6. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş borcama dizelim.
  7. Sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  9. Kaşar peyniri kızarınca fırından alalım.

Yemeğimiz ikrama hazır.

Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder