Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
- Yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
- Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
- Geniş kapta sosunu hazırlayalım.
- Maydanozu ince ince kıyalım.
- Haşlanan karnabahar parçalarını süzelim.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş borcama dizelim.
- Sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
- Kaşar peyniri kızarınca fırından alalım.
Yemeğimiz ikrama hazır.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder