Vejetaryen Taco Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için:
- 1 avokado
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik zerdeçal
- 3 diş sarımsak
- 6 adet tortilla ekmeği
- 3 küçük boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1/4 (çeyrek) kutu konserve mısır
- Yarım paket haşlanmış kırmızı fasulye
- 2 yemek kaşığı salça veya domates sosu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıcak su
- Zeytinyağı
Vejetaryen Taco Tarifi Yapılışı
- Öncelikle malzemeler fazla olduğu için kafa karışıklığı olmaması adına hepsini bir araya toplamayı tercih ediyorum.
- Diğer malzemeleri hazırlamadan önce küp küp doğradığımız patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su döküp çatala batacak kıvama gelene kadar haşlıyoruz.
- Sarımsaklarımızı tuzla eziyoruz ve yoğurtla karıştırıyoruz.
- Daha sonra ezdiğimiz avokadoyu da yoğurda ekliyoruz ve hardal, limon suyu, karabiber, zerdeçalı ekliyoruz.
- İnce ince kestiğimiz maydanozları da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Patateslerimiz haşlandıktan sonra bir tabağa alıp eziyoruz.
- Daha sonra tencerede ince kesilmiş soğanları zeytinyağıyla kavuruyoruz.
- Salçasını ekliyoruz. Sonra patatesini karabiberini tuzunu ekleyip kavuruyoruz.
- Fasulye ve mısırı yıkayıp süzdürüyoruz ve ocaktan aldığımız patatesle karıştırıyoruz.
- Tortilla lavaşlarımızı resimde göründüğü gibi fırın telinden sarkıtıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk tutarak şeklini veriyoruz.
- Fırından aldığımız lavaşlara patatesli iç malzememizi ve avokado sosumuzu dolduruyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder